HEALING  RITUALS  YOGA 100t

Image by Timo C. Dinger

En tilleggsutdanning for deg som er yogalærer innen en eller annen form for dynamisk yoga.

Med utgangspunkt i det spirituelle lærer du å undervise yoga for avspenning. Her er vi opptatt av å sanse og oppleve. Moderne forskning og vestlig medisin er svært nyttig, men ikke et utgangspunkt for denne fordypningen. Her er vi opptatt av å føle, og å stole på det vi føler heller enn å fôre intellektet med enda mer informasjon.

 

Yin Yoga kan heale oss på ulike måter, gjennom stillheten vi lander inn i, strekkene inn i bindevevet, energiflyten i meridianene som stimuleres og velværefølelsen Yin Yoga gir oss som i seg selv er ren healing og ofte bidrar til store endringer i kropp, sjel og sinn.

Vær din egen Healer

I alt arbeidet vi gjør hos Samkalpa handler det om å ta ansvar og bli din egen healer. Ved å komme hjem til kroppen lærer vi oss å begynne å stole på følelser og signaler fra kroppen og vi begynner å lytte mer til sjelen og alt som kommer innenfra. Vi har alle muligheten til å være våre egne healere. Vi søker så mange av svarene vi trenger utenfra, det er nesten som om vi ikke lenger tror på oss selv og vår egen kraft. Ritualene vi gjør bringer deg hjem til deg selv, og lærer deg å stole på ditt eget indre. Her ligger så mange av svarene og løsningene vi leter etter. Når vi tror på det vi føler og sanser, og våger å ta mer ansvar for vårt eget liv åpner det seg nye dører og muligheter og vi kan begynne å leve ut den personen vi er ment å skulle være med større velbehag og kraft. Noe som igjen kan bidra til bedret helse og i alle fall mer glede.

...

Image by Annie Spratt

Stillheten

 

Denne er så viktig for oss, men vi er ofte litt redde for å møte den. Det er i stillheten svarene ligger, svarene som vi har i oss, men som vi i alltid lytter til. De fleste av oss tilbringer en del tid på å løpe fra oss selv. Ofte er det for vondt å stoppe opp og lytte inn. Vi øver på å gjøre stillheten til et trygt sted å være. Stillhet er i seg selv et av de mest kraftfulle verktøyene vi har, spesielt i en tid full av støy og uro, som er den verdenen vi lever i.

 

Yin-stillingene

 

Vi går gjennom de viktigste Yin-stillingene og ser på hva disse gjør for kroppen, hvordan vi kan tilpasse stillingene til ulike kropper med ulike behov og hvordan vi kan benytte utstyr som tepper, puter og klosser i Yin Yoga. Du øver på å sette sammen ulike sekvenser som du underviser for de andre i gruppen.

 

Meridianene

 

Gjennom å forstå det grunnleggende rundt kroppens meridianer jobber bevisst vi med Yin Yoga for å påvirke vår fysiske og mentale helse. Meridianene er de subtile energibanene i kroppen slik de ses med utgangspunkt i kinesisk medisin. Vi ser på hvor og hvordan energibanene løper gjennom kroppen, de energetiske punktene langs banene, hvordan meridianene er relatert til kroppens organer, hvordan vi påvirkes emosjonelt når det oppstår ubalanser i flyten og hvordan alt dette er relatert til Yin Yoga.

Hverdagsdaosime

 

Når vi ser på Daoismen som en livsfilosofi kan vi hente mye kunnskap og inspirasjon herfra som kan være til stor nytte i hverdagen og våre liv. Yin Yoga kommer fra den kinesiske tradisjonen og noe av filosofien fra Daoismen er svært viktig og en tydelig del av Yin-praksisen. 

 

Feminine Healing Touch

 

Det er mye healing i berøring. Du får lære deg noen enkle teknikker for berøring som du kan benytte i gruppetimer og i en-til-en setting. Vi benytter enkel, tilstedeværende berøring uten oljer. Dette er en vakker metode som passer for mange da den er lite invaderende og enkel å åpne opp for å ta imot. Samtidig er dette en kraftfull måte å gi andre omsorg og oppmerksomhet på og effekten er ofte stor og gir mye til den som får lov til å ta imot.

 

Syngeboller/Lydterapi

 

Du får en syngebolle av høy kvalitet med i healing-kitet som er inkludert i kursavgiften. Denne lærer du å spille på både for å lage behagelig lyd under yogaklassene dine, syngebollene lager vakker lyd som er beroligende og ofte bidrar til dypere avspenning.  Syngebollen lager vakker lyd, lyd er vibrasjon og vibrerer seg inn i kropp og sjel og har en behagelig terapeutisk effekt på oss mennesker.

En-til-en sessions

Du lærer deg å sette opp private Healing Yin Yoga sessions med en-til-en utveksling. Her ser vi på hva du må forberede, hvordan du planlegger og gjennomfører private yin-klasse med klienter med ulike ønsker og behov.

 

 

Skap dine egne Yin-ritualer

 

Du lærer å sette skape dine egne ritualer. Vi er alle ulike og trenger derfor ulike former for healing. Dine egne ritualer er de du praktiserer der hjemme, og vil derfor også danne grunnlaget for ritualene og seremoniene du holder for andre.

Image by zan douglas

Praktisk info

Les nøy gjennom følgende informasjon

Utdanningen går over fem helger, neste utdanning holdes i 2023:

7.-8. Januar
4.-5. Februar
4.-5. Mars

24.-25. Mars
15.-16. April

 

Tidspunkter:

Lørdager 10-16

Søndager 10-16

Hjemmearbeid: ca 2,5 timer i uken

Gir totalt antall timer utdanning: 100

Pris: 15 900.-

Early Bird påmelding innen 1. August: 13 500.-

 

Inkludert i kursavgiften er et Yin-kit som består av:

Felles lunsj første dag

Syngebolle 

Selenitt Lysholder

Kurshefte i perm

Kursbevis

Krav til deg som ønsker å delta:

Du er klar for å dedikere deg og du ønsker å gå i dybden i ditt eget liv. Du er klar for å jobbe. Du er innstilt på at det kan være krevende å fordype seg i det spirituelle, du lander i deg selv og blir kanskje utfordret av dette underveis. Du er klar for å falle til ro og å tilbringe tid i stillhet. Stillheten er viktig. Det samme er aksept.Du er nok kjent med yoga og spiritualitet til å vite at du nå har lyst til å fordype deg. Det kan være krevende å fordype seg. Vi praktiserer mye og du må være klar for å tilbringe tid i stillhet og i meditasjon. Det er ikke nødvendig med mye kjennskap til yoga, det viktigste er at du ønsker å dedikere deg og at du har et åpent sinn. Det forventes at du har gjort nødvendige undersøkelser når du melder deg på en utdanning slik at du vet hva det er du melder deg på, og vet at du er klar for å delta på yogaen som undervises.

Her jobber vi mest med intuisjonen og lytter inn i arbeidet med kroppen. Denne utdanningen passer ikke for deg som ser kroppen fra det rasjonelle perspektiv og som ønsker å lære anatomi og fysiologi.

Din lærer er meg, Jorunn Maria Djønne. Jeg har praktisert yoga i 15 år. Siden 2012 har jeg undervist yoga på fulltid. I 2013 åpnet jeg mitt yogastudio i Bergen som jeg drev frem til 2021 hvor skjønte at det var på tide å dedikerer meg mer til selve yogaen og undervisningen mer enn det å skulle administerere et studio. Samtidig endret mitt syn på yogaen seg og jeg gikk over til å jobbe med ritualer heller enn å bare undervise klasser fokusert på asana. Jeg er mer opptatt av det spirituelle og healingen det kan gi oss på et dypere plan, mer enn hva vi kan gjøre bare for den fysiske kroppen.Jeg er utdannet yogalærer innen Vinyasa, Yin og Restorative Yoga. I tillegg har jeg tatt kurs og utdanning innen Syngeboller, Gong, Thai Massasje, Bodywork og Reikihealing

 

Varmt velkommen med

Samkalpa.png
img_20200902_183110_223.jpg
o45a1992_edited.jpg
img_20200901_212310_122.jpg