Halleluja.


Fredag formiddag kl.12, før jeg fikk lyst til å stå opp og begynne på dagens arbeid.


Jeg måtte melde en venninne her om dagen -Halleluja, jeg har sett lyset. For det har jeg. Ikke så veldig dramatisk, men jeg har begynt å skjønne summen av alt jeg jobber med. Av alt jeg har vært og jobbet med de siste 20 årene. Helt siden jeg laget meg et brand, klesmerket Grrly Maria som jeg hadde som arbeid i fem år. Via det til at jeg ble så dritforbanna på en arbeidsplass hvor jeg etter Grrly Maria fikk meg fast ansettelse at jeg måtte slutte fordi jeg så hvor dårlig vi ble behandlet i bedriften med bare kvinnelige ansatte. Sjefen var også kvinne, hun var et rævhøl som gjorde livet surt for alle hun kastet blikk på. (Men det var nok ikke bare hennes feil.) Og så kommer vi frem til her og nå, hvor jeg endelig har lagt ned yogastudioet mitt og har fått tid til å lytte til min egne tanker igjen. Og med ett skjønner hva det er jeg egentlig formidler. Dette som jeg lenge har jobbet med, bare veldig, veldig ubevisst. Jeg jobber med Grrl Power. På den myke måten. Grrl Power ved å mykne inn i livet. Ved å lære å lytte til kroppen. Kvinnekroppen som går gjennom så mange sykluser, men som ikke får lov til å bli tatt hensyn til fordi vi må være på topp hele tiden. Men det går jo ikke. Vi menstruerer, vi går gravide, vi føder, vi må gjennom overgangsalder og så skal vi liksom late som om dette ikke er krevende. Haha. Hvem flere der ute er det som føler et stort behov for å få være i fred når kroppen er opptatt med å blø, eller som trenger ekstra hvile under graviditet, etter graviditet. Overgangsalder vet jeg ikke så mye om enda, men jeg har observert nok til å vite at det ikke bare er behagelig. Det er en greie på gang i verden nå. Vi holder på å endre syn, sakte selvfølgelig, men sikkert. Vi jenter begynner å forstå mer, vi begynner endelig å unne oss å kjenne på hvordan vi faktisk har det og vi snakker om det!

-Skal du klage nå? Spurte en kompis her om dagen når jeg sa jeg hadde mensen. Eeeh, nei, jeg skal seff ikke klage over naturens gang. Jeg skal bare si det som det er, så vet du hvorfor jeg ikke har min vanlige sprudlende energi, og hvorfor jeg ikke klarer å snakke tydelig og hvorfor jeg snubler så mye når vi er ute og går. Kroppen er opptatt med krevende prosesser. Jeg er på topp igjen om et par dager! Jeg har hjemmekontor, og muligens også sengekontor når det behøves. So what? Hvis det er de omstendighetene jeg trenger for å kunne være produktiv, er det ikke bedre at jeg gjør det på den måten enn å dra meg ut på kontoret for å sitte der å vri meg uten å få noe fornuftig gjort?

Jeg kommer ikke til å bli sånn streng dame som snakker for oss kvinner, huff jeg liker ikke sånne strenge folk. Alt handler for meg om å mykne. Om å la livet flyte naturlig. Jeg har lenge tilbudt min myke yoga. Det har heldigvis blitt en trend nå. Yin Yoga har blitt en Life saving trend der både kvinner og menn får lov til å slippe garden. Takk o lov for det. Yin er den feminine kraften. Vi trenger den. Yin & Yang i et ubalansert forhold gir disharmoni og dårlig helse. Jeg er litt mer fan av god helse, god energi, livsglede og dermed også produktivitet! Jeg gleder meg til fortsettelsen, for det begynner å bevege seg i riktig retning. Jeg tilbyr mitt arbeide til kvinner, og til de mennene som vil lytte nysgjerrig. (Forhåpentligvis alle menner som sjefer på arbeidsplasser der vi kvinner også jobber, please join! Sykemeldinger vil gå ned og produktiviteten opp! Jeg lover.)

Nå skal jeg bestille flere t-shirts av mitt design fra 2004 med teksten «Stay Grrly always!» Den har fått en ny betydning for meg. Endelig forstår jeg hva det er jeg selv snakker om. Haha, jeg måtte bare bli 43 og et halvt år gammel først.

Favorittord: Mjuk.

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle