MUDRA

Oppdatert: 28. okt. 2020

De fleste som driver med Yoga vet hva mudra er. Kanskje du ikke kjenner navnet, men du har sett dem, mange ganger. Vi gjør det i Yoga, du ser det i bilder av Jesus og vi ser Buddha gjøre ulike håndgester. Det er med andre ord ikke noe nytt, dette med å gjøre bruk av hendene på denne måten.

Mudra er håndgester, som den man benytter i meditasjon når man setter pekefinger og tommeltott sammen og legger hendene på låret. Har du noen gang lurt på hvorfor du gjør dette? Eller er du en sånn som bare godtar og gjør som du får beskjed om. Jeg er av den sorten som må vite hvorfor. Når jeg får vite hva som er grunnen bak, må jeg så teste ut for å kjenne om det er noe i det for meg. Hvis det ikke er det, gidder jeg ikke å gjøre det mer. Litt rebell må man være.Mudra er noe jeg har testet ferdig for lenge siden. Og like lenge har jeg benyttet meg av dem, for nå vet jeg for min del at de funker. Det finnes en mengde ulike mudraer, jeg benytter meg av dem som medisin, eller "medisin" for å være på sikre siden. Du skal få lage deg ditt helt eget forhold til dem. Nå skal jeg forklare litt mer om disse mystiske greiene.


Moderne vitenskapelig forskning har fastslått at å bevege og presse sammen hendene og fingrene på ulike måter aktiverer forskjellige områder i hjernen. Fra gammelt av har man i India formidlet at den måten fingrene beveger seg og berører hverandre på, påvirker flyten av prana/livsenergi gjennom kroppen.


Når prana strømmer fritt holder kroppen seg frisk. Mudraer er med på å løse opp i blokkeringer som hindrer den frie strømmen av prana.


Mudraene fungerer som brytere som kan øke strømmen, eller stanse strømmen av prana til ulike deler av kroppen. Når vi plasserer fingrene på forskjellige måter, kan vi stenge av visse nadier/energibaner og kanalisere prana, eller energi, til svakere regioner i kroppen for å styrke og stimulere disse.


Når du holder mudraene gjør det med et helt lett press, slapp av i skuldrene. Ikke strev for mye. Gjør gjerne litt håndgymnastikk først, strekk fingrene, rotér hendene, få i gang sirkulasjonen. Det kan føles rart i starte, men husk at dette er noe nytt. Alt som er nytt må vi lære oss, det tar litt tid, men så er du i gang.


Du finner hos House of Woo videoer til dere med ulike mudra. Prøv deg frem. Bruk tid på å venne deg til å jobbe med mudra. Etterhvert som du blir kjent med et mudra og det føles naturlig å bruke det, kan du ta for deg et nytt. Jobb inn ulike mudra som du så kan benytte deg av når du kjenner behov for dem. Som en slags naturlig medisin du alltid har tilgjengelig.


Spre lys & spre kjærleik.

/Jorunn Maria

72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sakte