Sakte


Det undrer meg ofte at mange forbinder Slow med kraftløst og svakt, som om slow/sakte skulle bety det samme som inaktiv. Vi har tydeligvis en formening om at hvis man skal være sterk så er man rask, eller at man må gjøre ting raskt og med høyt tempo for at man skal kunne bli sterk. Men det stemmer jo ikke.


Når det gjelder yoga vil jeg si tvert imot. Jo saktere man jobber og jo lengre stillingene holdes jo mer styrkes kroppen. Samtidig får man pustet rolig og dypt. Som vi vet så er pusten det viktigste. Ingen av yogastillingene skal utføres slik at de forstyrrer pusten og gjør den kort og grunn. Aldri. Pusten kommer alltid først, det er regel nummer en.

Når man tar seg tid til å holde yogastillingen lenge får stillingen også tid til å virke dypt inn. Jeg undrer meg ofte over om det er derfor mange tenderer mot å jobbe litt rastløst i yogaen. Det er ikke alltid bare enkelt å jobbe dypt, jeg kaller det en reality check. Man får virkelig møte seg selv og kjenne på det som er. Ikke alle liker så godt å få vite sannheten, det er en ting å ikke være klar for den, det er helt i orden, men så er det noe helt annet å ønske å ignorere sannheten og lure seg unna. Hmm.. Hvor er kroppen svak og ustabil. Hvor sitter spenningene. Hvilke følelse sitter lagret i kroppen. Hvor er man ikke så myk og fleksibel som man skulle ønske. Og så videre. Husk på! -det som sitter i kroppen er ingen dom, det gjør ingenting om kroppen er svak, vond og stram. Det er bare informasjon til oss, slik at vi får vite direkte fra kroppen selv hva det kan være lurt å jobbe med. Legg merke til det, jobber du raskt for å stikke av fra deg selv, eller jobber du rolig slik at du får tid til å lytte inn.


Å jobbe sakte når man utfører en asanapraksis gir også en dyp og jordende styrke. Man får etterhvert en stabil og sterk kjerne. Kanskje ikke så synlig fra utsiden, men det er heller ikke så viktig, ikke for yogien. Ikke minst gir det også en fantastisk indre og ytre glød som jeg er ganske sikker på har med å gjøre at man lander i seg selv, og dermed også lander mer trygt inn i livet.


Som J.Brown sier det -

  • Slow is Strong

  • Fast is Easy

  • Gentle is the new Advanced


Derfor brenner jeg for å spre One Slow Yogi. One Slow Yogi er meg, og det er deg. Det er alle oss som elsker rolig yoga som gir næring til både den fysiske kroppen og langt inn i sjelen. #jointhegoodlife


Namaste og velkommen med

/Jorunn // One Slow Yogi

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Tarot