Yoga, livet etc.


Denne måneden har jeg viet til meg selv. I form av å ikke undervise klasser i ukene for å ha tid til meg selv, mine behov og min yogapraksis. Jeg har ikke vært helt på latsiden, jeg har jobbet hver helg med å undervise yogautdanning både her og der. Nesten hver uke har jeg også gått til behandling. Du har kanskje hørt meg snakke om denne historien vår som sitter i kroppen, alle hendelsene i løpet av livet som setter seg som avtrykk i den fysiske kroppen. Jeg kjente det var på tide å ta seg av noen av disse. Etter å ha undervist mange tusen yogatimer gjennom de siste åtte årene, nesten hver uke på matten sammen med dere, og nå med et nedlagt yogastudio og uten kjente rutiner i hverdagen ble det nødvendig å vende fokuset innover og være litt med meg selv i stedet.


Jeg er enda ikke helt sikker på hvor denne nye hverdagen tar meg med. Jeg har avsluttet driften av yogastudioet slik det har vært drevet siden høsten 2013. Lokalene har jeg fremdeles. Der holdes det utdanning i yoga nesten hver helg. Men ut over det står det ikke helt klart for meg hvordan veien videre blir. Men jeg skal jobbe med yoga. Det er det eneste jeg vet. De siste ukene har gjort meg enda mer sikker på det. Jeg har hatt tid til å praktisere mer, og fått kjenne på hvor dypt dette arbeidet kan gå. Det har vært spesielt heftig siden jeg har fått behandling i tillegg. Det var først i går at jeg kom hjem fra terapeuten og følte meg i stand til å faktisk gjøre noe mer. De andre dagene hvor jeg har vært hos henne har jeg vært helt utslitt og hatt veldig vondt i kroppen, og vært nødt til å ligge på sofaen hele resten av dagen. Så mye spenninger satt det i kroppen min. Nå føles det som det verste er jobbet ut. Skuldrene begynner å hvile igjen. Jeg vet ikke med sikkerhet hva det er jeg har gått og båret på, jeg bare aner at det er en sånn deilig blanding av barndom/oppvekst, samlivsbrudd/ny hverdag og all utryggheten grunnet Covid det siste året som hadde satt seg som et grep i kroppen. Da blir det ofte nødvendig med hjelp utenfra, selv om man gjør yoga. Yoga er fantastisk vedlikehold, det vet vi, livet uten yoga er umulig. Men så går vi der i tankene og følelsene våre og tar det gjerne ubevisst med inn i yogapraksisen, spesielt spenningene vi bærer i kroppen, og så blir noe av det sittende fast. Det er dette jeg nå får hjelp til å løse opp i. Helt uten å måtte prate om det, jeg får massasje på føttene og nakken, og så ordner kroppen opp selv. (Jeg får soneterapi og kranio sakralbehandling). Det tar tid å la kroppen ordne opp. Derfor har denne måneden vært gull for meg. Det er av samme årsak at jeg alltid sier GRATULERER når folk blir sykemeldt fra jobb for utbrenthet og andre stressrelaterte "greier". Det er veldig viktig for vår generelle helse og trivsel at vi tar signalene fra kroppen på alvor, og at vi unner oss å la det ta tid. Det finnes ingen quick-fix. Og om man våger å jobbe i dybden, og ikke bare døyve smertene på overflaten, så går det litt i berg og dalbane og to skritt frem og ett tilbake. Man skal gjennom mye for å jobbe ut det som først har satt seg i kroppen. Jeg har i årene hvor jeg har drevet yogastudio lært meg mer og mer om dette. Men det har vært så travelt å administrere studioet at jeg ikke har satt av tid til meg selv. Ikke før nå. Og når veien videre nå skal gå seg til, med nye måter å jobbe på når jeg ikke lenger driver yogastudio på gamlemåten, så vet jeg at jeg aldri mer skal jobbe så mye at det ikke blir tid nok til meg. Jeg underviser yoga, og ser det som en del av jobben min å praktisere nok. Min yogapraksis skal ikke skvises inn mellom alt mulig annet. Den setter jeg nå av god tid til. Akkurat som musikere må sette av mange timer til å øve på det de skal fremføre på konsert. Ikke det at jeg fremfører, jeg må bare leve det jeg formidler.


Jeg nyter å kjenne at kroppen min folder seg ut. Jeg ante ikke hvor sammentrukket den var. Venstresiden min begynner å våkne til live. Den har vært svak og veldig spent. Når jeg gjør asanapraksis og strekker og styrker kroppen treffer det i enkelte stillinger så godt inn i venstre side at den reagerer med kvalmefølelse, sinne og tårer. Så her sitter det mye greier. Og det er så deilig å kjenne at det åpner opp og jobbes ut! Ofte leter vi bare etter godfølelse når vi gjør yoga. Det er derfor jeg ber dere om å lytte ærlig inn. Kjenn på det som er der, bli kjent med kroppen din både på godt og på vondt, hvis du er klar for det. Det var jeg nå, endelig, og det føles som å slippe ut av fangenskap. FRIHET!! Den hadde jeg fra før også, for jeg har det bare bra i livet. Men der i kroppen sitter fremdeles noen avtrykk, som ikke preger sinnet mitt, bare den fysiske kroppen, og det er disse som nå begynner å slippe helt. Det føles vidunderlig. Yoga er livet. Yoga omfavner hele livet. "jointhegoodlife


Neste uke er jeg tilbake på yogamatten sammen med dere i studioet. Fra neste tirsdag av kan du være med på to ukentlige drop-in timer, Yin Yoga på tirsdager og Rolig Yoga på torsdager. Vi jobber SLOW og DYPT, er du klar for det? Varmt velkommen med.


Kjærleik

/Jorunn Maria // One Slow Yogi

133 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sakte

Tarot